Някои руски експерти в областта на технологиите, банкери и журналисти в

...
Някои руски експерти в областта на технологиите, банкери и журналисти в
Коментари Харесай

Русия няма да мобилизира ИТ експерти, банкери и журналисти от държавните медии

Някои руски експерти в региона на технологиите, банкери и публицисти в държавните медии няма да бъдат призовани да служат в Украйна като част от съветската мобилизационна акция. Това оповестиха от Министерството на защитата на Русия, оповестява " Ройтерс ".

По-рано тази седмица министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че Москва ще се стреми да събере още 300 000 бойци за спора в Украйна в това, което Кремъл назова " частична готовност ".

Разделът от формалния декрет за оповестяване на готовност, включващ броя на резервистите, които ще бъдат мобилизирани, беше конфиденциален и непубликуван, уточни представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той отхвърли вчерашния отчет на самостоятелния вестник " Новая газета ", според който Кремъл всъщност възнамерява да активизира до 1 милион резервисти за войната в Украйна.

Министерството на защитата посочи, че някои чиновници, работещи в промишлености от сериозно значение, ще бъдат изключени от акцията в опит да се  " обезпечи работата на характерни високотехнологични промишлености, както и на финансовата система на Русия ", така че те да не бъдат наранени от първата военна готовност на Русия от Втората международна война насам.

Изключенията се отнасят за някои чиновници в ИТ бранша, в бранша на телекомуникациите, финансови експерти, както и за някои чиновници в " редовно значими " медии, се показва в изказване на ведомството.

Допълва се, че ръководителите на компании би трябвало да изготвят описи на своите чиновници, които дават отговор на критериите, тъй че те да могат да бъдат изключени от мобилизационната акция.

В сряда съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна мобилизация в страната. Той аргументира решението си с претекста, че Москва би трябвало да предприеме нужните стъпки, с цел да отбрани своя суверенитет, така като Западът се стреми да " отслаби " и " унищожи " Русия.

Руският президент упрекна Запада, че е наредил на Украйна да подкопае мирните договаряния с Москва, заявявайки, че Западът няма да бъде удовлетворен от спокойно решение на спора.

След оповестяването на мобилизацията военните комисари в най-малко четири съветски района са подписали заповеди, с които не разрешават на наборниците да напущат градовете си. В съветските обществени мрежи и канали се популяризира информации, че се получили призовки и хора без никакъв боен опит и научни служащи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР